ÎNSCRIERE CLASA a V-a

AN ȘCOLAR 2020 – 2021

Elevii de clasa a IV-a, admiși în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021 la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași în urma testării din data de 27 iunie 2020, vor depune dosarul de înscriere la secretariatul liceului în perioada:

 • MARȚI, 7 IULIE 2020, în intervalul orar: 10.00 – 14.00
 • MIERCURI, 8 IULIE 2020, în intervalul orar: 10.00 – 14.00
 • JOI, 9 IULIE 2020, în intervalul orar: 10.00 – 14.00

 Dosarul va conține următoarele acte:

 • completarea cererii de înscriere, care se găsește la secretariatul liceului sau AICI
 • dosar de plastic cu șină;
 • copie certificat naștere;
 • copii după cărțile de identitate ale părinților;
 • fișa medicală, de la școala de proveniență

Înscrierile se vor putea face și on-line, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

 

 

Rezultate finale

Subiecte și bareme

Declaratie-covid

În contextul epidemiologic actual, se impune respectarea unor măsuri specifice de protejare a elevilor și a întregului personal care participă la selecția pentru clasa a V-a, an școlar 2020-2021. 

 • ACCESUL CANDIDAȚILOR ÎN CURTEA ȘCOLII 

Se va realiza doar în intervalul orar  8.30- 9.30 și  va fi permis doar pentru elevii înscriși la selecția pentru clasa a V-a ( fără părinți sau însoțitori) și pentru personalul școlii implicat în organizarea și desfășurarea probelor scrise. Zona de acces este poarta principală a liceului pe culoarul marcat cu săgeată și indicativul E.  În zona de  acces va fi prezent agentul de pază, un cadru didactic  care va primi declarația pe propria răspundere,  semnată de părinte ( în cazul în care aceasta nu a fost trimisă electronic) și un cadru didactic care va monitoriza respectarea distanței sociale până la intrarea în instituție. Fără această declarație NU este permisă intrarea candidatului în incinta unității școlare. Candidații vor fi direcționați spre intrarea elevilor, păstrând distanța de cel puțin 2 m între ei.

 • TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC

În holul de la parter  vor fi amplasate 3 puncte destinate triajului epidemiologic.

Aici vor fi prezente cadrele medicale care vor asigura triajul epidemiologic în vederea respectării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, după cum urmează: 

*Măsurarea temperaturii corporale cu termometre non-contact, valoarea temperaturii limită fiind de 37,3o Celsius.

*Se interzice intrarea în colectivitate tuturor persoanelor care prezintă temperatura mai mare de 37,3o Celsius la 3 măsurători succesive, la intervale de 5 minute, cu termometre diferite! În cazul în care un candidat se află în această situație, persoana/persoanele care efectuează triajul epidemiologic informează președintele comisiei, care va contacta părintele.

*Aruncarea măștii de protecție cu care elevul s-a deplasat de la domiciliu, în containerul special amenajat și semnalizat corespunzător.

*Dezinfecția mâinilor.

*Primirea unei noi măști de protecție, pe care candidatul o va purta până la finalizarea probelor scrise.

 • ACCESUL ÎN SALA DE EXAMEN

După triajul epidemiologic, elevii vor fi conduși către sălile de examen, conform repartizării afișate pe site-ul școlii și pe uși, urmând traseul marcat pe holuri și indicațiile personalului școlii.

Pentru a evita aglomerarea la intrarea în școală elevii vor fi programați în intervalul 8.30- 9.30, conform repartiției pe săli. 

Candidații vor prezenta carnetul de elev vizat pentru anul școlar 2019-2020 și vor avea asupra lor instrumente de scris (pix albastru sau stilou cu cerneală albastră, creion, riglă).

Elevii nu vor intra în sala de concurs cu telefoanele mobile asupra lor.

În sala de clasă, elevii vor respecta repartizarea în bănci afișată pe ușa sălii de examen și conform etichetelor de pe bănci, păstrând regulile de distanțare și conduita igienico-sanitară corespunzătoare (evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, purtarea măștii de protecție, evitarea contactelor directe cu cei din jur).

 •  IEȘIREA DIN ȘCOALĂ

 Se va face pe ușa din spatele clădirii, pe un traseu  marcat și delimitat, către    poarta din spatele Complexului Cantemir.

 La finalul probelor scrise, elevii vor fi conduși de personalul școlii până la ieșirea din unitatea de învățământ, după cum urmează: 

 • Vor păstra distanța de cel puțin 2 m față de colegi
 • Vor urma traseul marcat de ieșire din școală
 • Vor arunca măștile utilizate în recipientul semnalizat corespunzător
 • Vor dezinfecta mâinile
 • Vor primi o nouă mască de protecție pentru deplasarea către domiciliu.

 

 

Loading...

 

În conformitate cu adresa M.E.C. 29852/22.05.2020, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași va organiza selecția elevilor pentru înscrierea în clasa a V-a, în anul școlar 2020-2021, conform calendarului de mai jos:

Înscrieri: 27 mai – 12 iunie 2020

În situația în care numărul cererilor de înscriere va depăși numărul locurilor disponibile, se va organiza testarea elevilor, în vederea selecției. Aceasta va consta în două probe scrise: limba română și matematică.

Număr de clase  a V-a: 3 (două clase cu studiul intensiv al limbii engleze, o clasă cu studiul intensiv al limbii germane)

Număr de locuri: 90

Desfășurarea probelor de concurs: 27 iunie 2020

Afișarea rezultatelor inițiale: 28 iunie 2020 (la avizierul liceului)

Depunerea eventualelor contestații: 29 iunie 2020 (exclusiv on-line)

Afișarea rezultatelor finale: 30 iunie 2020 (la avizierul liceului)

Înscrierile se vor putea face exclusiv on-line, pe site-ul liceului pe baza unui formular de înscriere ce poate fi  găsit AICI.

Dacă apar probleme tehnice, puteți suna la numărul de telefon 0232 233970, în zilele lucrătoare ale perioadei de înscriere, în intervalul orar 10.00-13.00.

Testarea are caracter județean și se adresează exclusiv elevilor de clasa a IV-a.

Aceasta constă în două probe scrise care se vor desfășura în aceeași zi (sâmbătă, 27 iunie 2020), după cum urmează:

10.00-10.45 – limba română

11.00-11.45 – matematică

Între cele două probe va fi o pauză de 15 minute.

Timpul de lucru pentru fiecare probă de concurs este de 45 de minute.

Subiectele vor fi elaborate în conformitate cu programa școlară pentru clasa a IV-a, fără materia pe semestrul al II-lea al acestui an școlar.

Programa poate fi descărcată AICI.

Modele de teste pentru antrenament în vederea selecției elevilor vor fi afișate începând cu data de 2 iunie 2020, AICI.

Procedura operațională pentru desfășurarea testării în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu legislația în vigoare și în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național va fi postată pe site-ul liceului cu cel puțin 48 de ore înainte de desfășurarea probelor.

Repartiția candidaților în săli  va fi afișată cu 24 ore înainte de desfășurarea probelor scrise , la avizierul liceului.